Menu icon Home button

De Taken van een Weddingplanner

De trouwdag behoort tot één van de mooiste momenten in jullie leven en dan wil je dus ook dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Een goede voorbereiding is daarbij dus essentieel! Waarschijnlijk hebben jullie al ideeën over hoe die droombruiloft eruit moet  zien, maar als je eenmaal aan de voorbereiding bent begonnen zul je zien dat door alle drukte het plannen vaak toch wel lastig is. In dat geval is het inschakelen van een weddingplanner een hele verstandige keuze. Een weddingplanner ontzorgt je bij de organisatie an de trouwdag zodat er geen enkel detail over het hoofd gezien wordt. Zo kunnen jullie ontspannen toeleven naar die grote dag en vooral ook onnodig stress voorkomen.



Foto: Stijlfie Weddings alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld
 

Een weddingplanner is voor iedereen

Misschien denk je: "Een weddingplanner? Dat kan ons budget vast niet aan!" Maar dat is een misvatting. Weddingplanners zijn er voor iedereen én voor ieder budget. Door hun ervaring helpen zij om slim met het budget om te gaan en waar mogelijk zelfs kosten te besparen. In principe hoef je het totaalbedrag niet per se te verhogen want het budget voor de trouwdag wordt vaak gewoon anders ingezet.
 

Wat zijn de taken van een weddingplanner?

Een weddingplanner kan je op verschillende manieren ondersteunen:

  • Adviesgesprek – Tijdens een kennismaking geeft de weddingplanner advies over leveranciers, locaties en de planning. Op basis daarvan kunnen jullie zelf zaken regelen of dit aan de weddingplanner overlaten.
  • Specifieke taken – Hulp bij het vinden van een trouwambtenaar, trouwlocatie en feestlocatie, catering en andere belangrijke onderdelen.
  • Volledige planning – Van A tot Z wordt de trouwdag geregeld, zodat jullie nergens meer aan hoeven te denken.
  • Netwerk & samenwerking – Dankzij hun contacten in de trouwbranche kunnen weddingplanners interessante samenwerkingen en kortingen regelen.
  • Ceremoniemeester – Veel weddingplanners bieden ook de dienst als ceremoniemeester aan, zodat vrienden of familie volop kunnen genieten van jullie bruiloft en dus niet als ceremoniemeester ingezet hoeven worden. ​​


Foto: Save the date Weddings weddingplanner, ceremoniemeester, styling


Waarom een weddingplanner inschakelen?

Het plannen van de hele trouwdag kost veel tijd en kan overweldigend zijn. Een weddingplanner neemt dit uit jullie handen en staat daarmee garant voor een zorgeloze voorbereiding én trouwdag. Andere voordelen zijn:
  • Trouwen op een andere locatie – Een weddingplanner heeft kennis van trouwlocaties buiten jullie woonplaats en zelfs ook in het buitenland.
  • Regelgeving en vergunningen – Als je kiest voor een vrije trouwlocatie, bijvoorbeeld in jullie achtertuin, weet de weddingplanner precies welke regels gelden en wat je hiervoor moet doen.
  • Keuzestress verminderen – Hulp van een objectieve expert die nieuwe ideeën aandraagt.
  • Budgetbeheer – De weddingplanner bewaakt het budget en helpt het a.s. bruidspaar om slimme keuzes te maken.
  • Tijdbesparing – Geen stress over de organisatie en op de trouwdag zelf kunnen jullie onbezorgd genieten.
  • Ceremoniemeester zonder zorgen – Geen druk op vrienden of familie; een professionele ceremoniemeester leidt alles in goede banen.


Wat zijn de kosten voor een weddingplanner?

De kosten voor het inzetten van een professionele weddingplanner hangen af ​​van wat jullie uit handen willen geven. Gemiddeld rekenen weddingplanners 10 tot 15% van het totale trouwbudget. Er wordt ook vaak een uurtarief aangeboden of de mogelijkheden worden in pakketten aangeboden met vaste tarieven.
 

De juiste weddingplanner vinden

Denk je erover om een ​​weddingplanner in te schakelen? Kijk dan hier op TrouweninNederland.nl voor professionals in jouw regio. Hoewel... de meeste weddingplanners bieden hun diensten in diverse provincies aan en zelfs landelijk.
Het belangrijkst is toch wel dat jullie een goed gevoel hebben bij de weddingplanner, want deze persoon speelt een grote rol op 1 van de mooiste dagen van jullie leven!
 
Menu
Categorieën